Akupunktur

DSC_1936.jpg

Akupunktur er en alternativ behandlingsform som er flere tusinde år gammel. Akupunktur har sin oprindelse i Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), som har sine dybe rødder i Kina. Igennem årene har akupunktur vundet mere og mere indpas i hele verden og ikke mindst i Danmark.

Akupunktur er den bedst kendte metode indenfor Traditionel Kinesisk Medicin, men herunder kan nævnes flere behandlingsformer som tilsammen udgør en bred vifte af behandlingsmetoder. Udover akupunktur anvendes bl.a. Akupressur, Øreakupunktur, Moxa, Cupping, Gua Sha.

Akupunktur bygger på et holistisk menneskesyn hvilket vil sige, at der tænkes på ’det hele menneske’ og at mennesket betragtes ud fra det synspunkt, at et menneske kun kan fungere, hvis man tager alle dets behov i betragtning. Her tænkes der både på de fysiske og psykiske behov. Det vil sige, at det er hele mennesket og ikke kun symptomet der behandles.

2224946.jpeg

I Traditionel Kinesisk Medicin arbejder man ud fra, at der igennem menneskets krop strømmer en energi kaldt ’Qi’ via nogle baner, som kaldes meridianer. Blokeres disse baner kan energistrømmen ikke flyde frit i kroppen, og det er herved sygdom og andre gener opstår. Ved at anvende akupunktur kan man fjerne disse blokeringer og genskabe energistrømmen i kroppen.

images 9.jpeg

Akupunkturbehandling foregår ved hjælp af tynde nåle som stikkes i specifikke punkter på kroppen for at lindre og behandle smerter og skabe balance i kroppen. Ved at anvende akupunktur stimulerer man kroppen til at genskabe balance og helbrede sig selv.

 

WHO anerkender akupunktur. Læs her vedr de lidelser og forstyrrelse der med fordel kan anvendes akupunktur mod.