Første behandling

Vi starter med en uddybende samtale, hvor vi taler om de gener eller problemer, som du ønsker hjælp til. I den forbindelse vil jeg stille en del spørgsmål til selve problemet, men også til hvordan du alment har det. Det vil give mig et indblik i, hvordan 'hele' din krop fungerer, og hvor der kan være ubalancer. Ud fra dine oplysninger vil det være muligt for mig at stille en diagnose.

Samtalen suppleres med at jeg ser på din tunge og mærke på din puls. Indenfor kinesisk medicin er det med til at give indsigt i, hvordan din krop har det, hvilke ubalancer der er, og hvor der skal justeres for at skabe balance i dit indre. Det vil tilsammen være med til at give en mere nøjagtig diagnose.

Den første samtale tager ca. 30 – 45min og selve behandlingen i alt ca. 1 1/2 time.

Vi er alle unikke individer. Derfor er min tilgang, at finde netop den behandling som passer til dig.  


De efterfølgende behandlinger

Indledningsvis taler vi naturligvis om, hvordan det er gået siden sidst, og hvordan du har det. Derudover vil jeg hver gang mærke din puls og se på din tunge.

Behandlingen vil ca. tage 45-60 min.


Selve behandlingen

Til akupunkturbehandling anvendes meget tynde nåle, som er sterile engangsnåle. Det gør som udgangspunkt ikke ondt at få akupunktur, men selve indstikket vil kunne mærkes som et lille prik. Derefter mærkes en sitren, summen, eller prikkende fornemmelse omkring punktet. I nogen tilfælde, vil det være et større område eller langs en meridian. Det er meget individuelt, hvordan man oplever akupunktur, men ofte er en akupunkturbehandling afslappende og behagelig, og mange falder i søvn.

Nålene sættes forskellige steder på hele kroppen og vil typisk sidde ca. 20-30min.

Udover kropsakupunktur anvender jeg ofte også øreakupunktur. Det kan anvendes både under eller efter behandlingen. Efter behandlingen anvendes små nåle kaldt ASP-nåle, som kan blive siddende i øret ca. en uges tid og kan i den periode virke forstærkende på effekten af behandlingen.


Andre behandlinger

Behandlingen der bliver valgt afhænger af problemet og hvilken metode der passer dig. 

Læs mere om AkupressurØreakupunkturMoxaCupping og Gua Sha


Reaktion på behandlingen

Når du kommer til akupunkturbehandling er det en god ide, at du ikke kommer på tom mave og derudover har lidt væske til at drikke efterfølgende. Man kan godt blive træt efter en behandling, så det kan være en god ide at tænke over, hvad du har af planer eller opgaver for resten af dagen.


Antal behandlinger

Det er svært at sige på forhånd, hvor mange behandlinger der skal til. Akutte tilstande kræver ofte kun få behandlinger, mens mere kroniske eller længerevarende problemer/lidelser kan tage længere tid. Jeg forventer, at du i løbet af de første behandlinger mærker en bedring. Hvis der efter ca. 5 gange stadig ikke er nogen forbedring anbefaler jeg ikke, at vi forsætter. For at opnå de bedste resultater kræver det også, at du er motiveret og en aktiv medspiller ved f.eks. at lave ændringer i din nuværende livsstil.

 Akupunktører helbreder ikke sygdomme, men kan med den rette behandling sætte din krop i stand til at genoprette en mere hensigtsmæssig energibalance og derved helbrede sig selv.